Realizacje:

Zespół mieszkaniowy przy ul. Gwiaździstej/Tczewskiej
Projekt: Mierzejewski Kasprzycki Czaplicki - Architekci Sp. z o.o.
Lokalizacja: Warszawa
Projekt: Mierzejewski Kasprzycki Czaplicki - Architekci Sp. z o.o.

http://www.mkc.com.pl/


Inwestycja przy ul. Gwiaździstej i Tczewskiej w Warszawie usytuowana jest w bardzo atrakcyjnej a zarazem kameralnej okolicy. Znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie Rezerwatu Przyrody - Lasu Bielańskiego oraz dawnej odnogi Wisły zwanej "Łachą Potocką". Otoczenie stanowi idealne miejsce do odpoczynku i integracji z zielenią- sprzyjając wycieczkom pieszym i rowerowym.


Cała działka kompleksu stanowi przestronny układ geometryczny. Architektura operuje prostymi bryłami pokrytymi białym tynkiem. Jest to wyjątkowa inwestycja, która wyróżnia się elegancją oraz nowoczesną minimalistyczną architekturą.
Docelowo cały kompleks składa się z 7 budynków o wysokości 3 kondygnacji nadziemnych oraz wspólnym garażem podziemnym umiejscowionym pod budynkami tworząc doskonałe układy przestrzenne. Niska zabudowa sprawia, że osiedle ma kameralny charakter co dodaje mu z pewnością prestiżu. Kompleks jest osiedlem zamkniętym, dającym poczucie bezpieczeństwa ale również dopasowany swym rozmiarem do tego aby w przyszłości swobodnie mogły się tworzyć społeczności sąsiedzkie wpływające na korzystny klimat oraz poczucie wspólnoty mieszkańców. Obecnie gotowych do zamieszkania jest 5 budynków.


Elementem charakterystycznym stanowiącym o indywidualnym i wyjątkowym charakterze kompleksu jest pawilon wejściowy licowany płytami marmuru Bolechowickiego, poprzedzony fontanną w postaci płytkiego basenu i rzeżbą.
Osiedle jest ogrodzone, strzeżone a wjazd do garaży znajduje się bezpośrednio przy ulicy. Wille wykonane są z najwyższej jakości materiałów budowlanych i wykończeniowych. Inwestycję przy ul. Gwiaździstej/ Tczewskiej cechuje bardzo wysoki standard wykończenia i dbałość o każdy detal.
Konstrukcja budynku jest żelbetonowa słupowo-płytowa. Balustrady wykonane są ze szkła hartowanego z poręczami ze stali nierdzewnej szczotkowanej. Okładziny ściany pawilonu wejściowego wykonane są z płyt marmurowych co z pewnością dodaje niezwykłej elegancji i prestiżu. Elewacja ma kolor biały co dodaje przestronności, doskonale wkomponowując się w starannie zagospodarowaną zieleń kompleksu. Podłogi wykończone są z dobrej jakości drewna egzotycznego dodatkowo zabezpieczonego przed negatywnym wpływem wody oraz grzybów. Schody w budynkach są konstrukcji stalowej. Dodatkowo zabezpieczone są antykorozyjnie, metodą cynkowania lub fosforowania, malowana proszkowo na kolor biały.
Okna w całym budynku są podwójnie szklone, drewniane o widocznych słojach 4 krotnie malowane i lakierowane lakierami lazurowymi w kolorze orzecha. Windy w całym budynku wykonane są ze stali nierdzewnej szczotkowanej ( zarówno ściany jak i sufit). Podłoga została wykonana z kamienia naturalnego. W każdej windzie znajduje się duże i jasne lustro. Drzwi w holach wejściowych do klatek są przeszklone wykończone drewnem w kolorze orzecha z samozamykaczem.
Do mieszkań na parterze przynależą ogródki będące przedłużeniem otaczającej inwestycję przyrody. Wyższe kondygnacje mieszkań posiadają balkony. Część z lokali usytuowanych na drugim i ostatnim piętrze posiadają duże tarasy na dachu.
Każdy z budynków posiada windę i otwartą klatkę schodową z której dostępne są mieszkania.

Dostępność dla osób niepełnosprawnych zapewniają dżwigi osobowe przelotowe, przystosowane do przewozu osób na wózkach inwalidzkich, obsługujące wszystkie poziomy budynku z poziomem wejścia.

RONET - Zbigniew Filipek Biuro: 32-020 Wieliczka, ul. Zacisze 16, NIP: 677-133-92-83,
Konto bankowe: BANK PEKAO SA 03 1240 1431 1111 0010 2980 4734, tel: 608 835 030,
e-mail: biuro.ronet@wp.pl, poczta@ronet.pl